Nyhedsbrev 2-2020

Nyt fra forbundet

 

Corona`en hærger stadig rundt om i verden og sætter desværre dagsordenen for vores liv og for vores udfoldelse. Det er skræmmende at se, at denne virus her i løbet af efteråret er blusset op igen, og det er ikke til at vide, hvornår og hvordan det hele ender. Vi håber inderligt, at der er lys forude i form af en vaccine, som i følge eksperterne er "lige på trapperne." Vi er nødt til at håbe og tro på, at samfundet bliver nogenlunde normalt i løbet af 2021. Vi håber, at I alle er sluppet for corona`ens favntag, og at I møder 2021 med håb og optimisme.

 

Som på alle andre områder har corona`en også gjort sin indflydelse gældende i Postens Idræts- og Fritidsforbund (P. I. F.). Her i efteråret er Forbundsmesterskabet (FM) i billard blevet aflyst.  Heldigvis kan vi glæde os over, at FM i såvel fiskeri som i bowling er gennemført. Tusind tak til alle involverede, som med en kæmpe indsats har gjort dette muligt. 

 

Vi er mange, som har "holdt vejret" i et par måneder nu, fordi der har været stor usikkerhed med hensyn til afvikling af FM i badminton i Grænsehallerne i starten af februar. Det er jo et stort stævne med mange deltagere, hvor den sociale del betyder rigtigt meget. Udvalget havde gjort sig mange tanker og havde planlagt nogle alternative måder for afviklingen, men desværre er Corona`en taget til i styrke i den seneste tid, så det har været bydende nødvendigt at aflyse stævnet. Tusind tak til udvalget, fordi I har gjort så stor en indsats i håbet om at kunne gennemføre mesterskabsstævnet. Desværre blev det ikke muligt.

 

I begyndelsen af marts 2021 har vi FM i skydning. Vi sætter vores lid til, at alting er så meget på "ret køl" til den tid, at skytterne kan mødes og affyre nogle skud. Vi X`er fingre - og tæer!!!! Ellers er der minigolf den sidste søndag i maj og golf i juni, men de 2 FM`er vil vi ikke bekymre os om, for vi er selvfølgelig optimister og tror på, at alt er godt til den tid.   

 Landskredsstævnet sidst i oktober led også den skæbne at blive aflyst. Her havde Landskredsbestyrelsen ellers tænkt i alternative måder at afvikle stævnet på, men det kunne alligevel ikke lade sig gøre under forsvarlige former.

 

Pr. 20. november 2020 er vi 860 medlemmer i Postens Idræts- og Fritidsforbund.

 

Akkurat som det var tilfældet i 2019 og i 2020, vil det være gratis at deltage i vore Forbundsmesterskaber i 2021.

 

I sidste Nyhedsbrev skrev vi lidt om, hvad der var sket på vores Delegeretmøde i februar måned. Blandt andet nævnte vi, at der fremkom idèer, tanker og diskussion omkring faldende medlemstal, alderssammensætning i Forbundet og mere reklame for - samt udvidelse af - P. I. F. 

 

Forretningsudvalget har siden mødet tænkt tanker og diskuteret frem og tilbage for at imødekomme de delegeredes ønske om at gøre en aktiv indsats på ovennævnte områder. Vi enedes om at nedsætte et udvalg, og på vores forretningsudvalgsmøde i oktober fik vi fastlagt en mere konkret plan. På dette møde deltog vores konsulent fra Dansk Firmaidrætsforbund, Brian York. Brian har et stort ønske om at hjælpe os med opgaven - og vi vil meget, meget gerne tage imod hans hjælp. Vi tror på, at Brian kan "åbne nogle døre" for os, idet han har et stort netværk at trække på. Han kommer ud til mange organisationer og ud på mange arbejdspladser, så vi ser Brian som den perfekte samarbejdspartner. Vi har nedsat et udvalg bestående af Brian og John Juul fra Revisionsudvalget. Anja Nørgaard - den anden del af Revisionsudvalget - har desværre ikke tid til at være en fysisk del af udvalget men vil hellere end gerne stå til rådighed med gode idèer, råd, vejledning, forslag, erfaring m.m. Anja varetager nogle af de samme opgaver i Hjemmeværnet, så hun har stor ekspertise på områderne, og det vil vi naturligvis gerne gøre brug af. Vi ser med spænding frem til resultatet af dette arbejde. Tidshorisonten hedder lige nu maj måned, og vi håber, at det giver tid nok for udvalget til at komme med nogle brugbare løsninger/forslag. God arbejdslyst og tusind tak, fordi I vil yde en indsats for Postens Idræts- og Fritidsforbunds fremtid.

 

En anden aktivitet, der også blev diskuteret på Delegeretmødet var vores 75-års jubilæum i 2021. De delegerede var enige om, at der bør afholdes et forsinket jubilæumsarrangement i 2022 sammen med årets Delegeretmøde, og det kan Forretningsudvalget fuldt ud tilslutte sig. Vi arbejder derfor på at holde en festlig sammenkomst i februar 2022.

 I sidste Nyhedsbrev kunne I læse en stillingsannonce, hvor vi søger medlemmer til vores Golfudvalg. Vi har desværre ikke modtaget nogen henvendelser overhovedet, så nu har Per Svendson påtaget sig den opgave at tage kontakt til mulige emner. Vi ønsker Held og Lykke med eftersøgningen.

 

Husk, at Birthe Juul fra julemærkemarchen gerne overtager pokaler uden indgravering, hvis I har svært ved fortsat at finde opbevaring til dem - eller bare gerne vil af med dem af en anden grund.  

 

Næste møde i Forretningsudvalget er fastsat til søndag den 30. maj 2021 på Thurø i forbindelse med FM i minigolf.

 

Midt i oktober modtog vi det triste budskab, at Jens Karl Jensen fra Sønderborg desværre var død. Vi havde bare et par dage forinden siddet ved samme bord som ham til spisningen ved FM i bowling, så det var helt uvirkeligt og meget mærkeligt for os at modtage den meddelelse. Jens Karl Jensen var en stor støtte for både Postens Idræts- og Fritidsforbund samt ikke mindst for Sønderborg. Jens Karl Jensen var kasserer i foreningen i 50 år, og det er i høj grad bemærkelsesværdigt. Jens Karl Jensen modtog såvel Dansk Firmaidrætsforbunds fortjensttegn som Postens Idræts- og Fritidsforbunds fortjenstemblem. Æret være Jens Karl Jensens minde.

 

Vi ønsker jer og jeres familie en fredfyldt jul og et lykkebringende nytår, hvor vi forhåbentligt kan vende tilbage til et mere normalt liv, end vi har oplevet i 2020. 

 

Pas godt på jer selv og hinanden.

Indlæg fra FM´er

 

 

FM i fiskeri den 27. september 2020, Storkesøen, Ribe

 

Referent: Britta Jensen, redaktør

 

Til årets FM i fiskeri var tilmeldt 22. Heraf var der et enkelt afbud. Deltagerne kom fra Sorø, Kbh. svømmeklub, Sønderborg, Vejle, Aabenraa, Esbjerg og Fredericia.

 

Vejret var blandet med blæst og et solstrejf ind imellem. Efter min mening lidt køligt, men de garvede fiskere sagde nu, at det var lige varmt nok at fiske i.

 

Efter at have indtaget morgenmaden, påbegyndte man at fiske kl. 8.00. Ret hurtigt fik Allan fra Fredericia sin eneste fisk på krogen. 

 

Storkesøen er opdelt i 3 søer, så jeg måtte lige rundt om dem alle, før jeg fandt alle vore deltagere. 

Der var masser af fisk i, og de sprang godt, men bed ikke sådan på. Det gjorde de derimod hos de tyskere og polakker, som også var ved søen. Kim fra Esbjerg forklarede mig lidt om hvorfor. Til vores konkurrence må man kun have én stang med. De andre må have flere, og de går så meget op i det, at de har en helt speciel teknik med at sætte deres powerbait på.

På min tur rundt faldt jeg i snak med 2 fra Kolding, som havde fanget 2 af de såkaldte kildeørreder. Det er en aggressiv ørred, en slags rovfisk, som egentlig ikke bør være i søen, så de ville bare have dem væk derfra. 

 

Der var lidt indbyrdes joken blandt 3 af dem fra Sønderborg. De mente, at fiskene kun forstod tysk – og at det var derfor tyskerne fangede så meget. Og så mente de to, at fiskene ikke kunne lide Muggi´s bare ben! 

 

Kl. 11.30 var der frokost, som bestod af flødekartofler og skinke.

 

Senere fik jeg en god snak med Henrik fra Kbh. svømmeklub. Han går rigtig meget op i fisk! Ja han har sågar en fryser derhjemme kun til fisk. Og så fik jeg lokket en tilsyneladende god opskrift ud af ham på en hjemmerørt fiskefars, som må afprøves.

 

Kl. 15.00-15.30 var det tid til indvejning. Det var hurtigt overstået, da det udover Allan kun var Henrik fra Kbh., som havde fanget noget.

 

  1. præmie + pokal gik til Henrik Dam, Kbh. svømmeklub. Renset vægt: 2,055 kg.
  2. præmie: Allan Larsen, Fredericia. Renset vægt: 1,445 kg.


 Kl. 16.00 afsluttede Børge Larsen med en tak for i dag. Vi ses forhåbentlig næste år til kystfiskeri rundt om Als.


FM i bowling den 3. og 4. oktober 2020 i Sønderborg

 

(Tekst og redaktion: Kirsten F. Jensen/Britta Jensen)

 

På trods af Corona lykkedes det alligevel at afholde FM i bowling i år. Fun Bowling i Sønderborg havde skabt nogle trygge rammer med masser af håndsprit og mulighed for at holde god afstand.

 

Lørdag kl. 15.00 var der 12 til start. Der var desværre afbud fra spillerne fra Horsens, men det lykkedes alligevel at skaffe en modstander til alle. Jack og Kirsten fra Sorø trådte nemlig til og spillede for 2 af dem, der manglede.

 

Lørdag aften kl.18.00 stod den på 3. halvleg, hvor 24 var tilmeldt. Vi fik mad fra hallens buffet. Det fungerede rigtig godt, idet vi havde vores helt egen sal og skulle kun bære mundbind, når vi skulle ud og hente mad. På grund af Corona-reglerne måtte vi desværre bryde op og sige tak for i aften kl. 22.00.

 

Søndag kl. 10.00 var der 20 til start. Der blev spillet en masse god bowling, og Jack fra Sorø fik lavet stævnets højeste serie på 258 kegler. 

  Mesterskabet for damerne blev vundet af Lea Mikkelsen fra Sønderborg med 987 kegler.

Mesterskabet for herrerne blev vundet af Per Lauesgaard fra Ålborg med 1134 kegler.

 

Alt i alt en rigtig hyggelig weekend hvor der som altid er styr på tingene.

 

Håber vi ses uden de store Corona-forbehold næste år i Vejle.

 

 

Fm billard / karambole

 

Blev desværre aflyst på grund af for tilmeldte deltagere. Dette skyldes overvejende den aktuelle corona situation.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.02 | 09:24

Hej Tage. Det starter kl 13.00. Hilsen Britta

...
25.02 | 09:01

Hej Britta ang. minigolf, det er den 29 Maj,,,,hvornår starter det mener klokslet
Hilsen Tage Pedersen

...
26.01 | 12:30

Hej Britta.
Den løbende turnering i bowling er ophørt efter sidste spilledag i december.
Da, der ikke er nogen som vil køre det videre.
Hilsen
Ib

...
16.02 | 19:00

Tillykke med den nye hjemmeside Aabenraa. Den er flot - så stor ros for dette Britta. Der er link fra PIF's hjemmeside til Jer.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE